Home Uncategorized ABBREVIATIONS

ABBREVIATIONS

2 min read
7
0
5,239

QUESTION

Hi Mr. Old Man,

LC states the name of the beneficiary as follows:

ABC Company Limited
242 Le Loi street, Da Nang, Vietnam

Documents presented show the name of the beneficiary as follows:

ABC Co., Ltd
242 Le Loi street, Da Nang, Vietnam

Is it a discrepancy?

Thank you
———-

ANSWER

Hi,

There is no discrepancy. Use of “Ltd” instead of “Limited” or use of “Co” instead of “Company” does not constitute a discrepancy.

Please refer to paragraph A1 ISBP 745, which says: “Generally accepted abbreviations, such as, but not limited to, "Int'l" instead of "International", "Co." instead of "Company", "kgs" or "kos" instead of "kilograms" or "kilos", "Ind." instead of "Industry", "Ltd" instead of "Limited", "mfr" instead of "manufacturer" or "mt" instead of "metric tons" may be used in documents in substitution for a word or vice versa. A credit that includes an abbreviation in its text allows a document to show the same abbreviation or any other abbreviation that has the same meaning, or to show the complete spelling of the word or vice versa”.

Please also refer to ICC opinion R455.

Kind regards,
Mr. Old Man

Load More Related Articles
 • Letter Of Credit Scam In The Form Of MT710

    Letter Of Credit Scam In The Form Of MT710 By Huu Duc Nguyen (https://www.tradeserv…
 • ON BOARD NOTATION

  QUESTION Dear Mr. Old Man, Another disagreement that I have on a on board notation. LC 44E…
 • ON BOARD NOTATION

  QUESTION Dear Mr. Old Man, Another disagreement that I have on a on board notation. LC 44E…
Load More By Mr Old Man
Load More In Uncategorized

7 Comments

 1. akieri

  November 8, 2013 at 11:11 pm

  Xin chào MR Old Man,Em có một số điều muốn nhờ anh giải đáp cho:1. Trường 43P partial Shipments nếu để trống thì sẽ được hiểu như thế nào khi áp dụng UCP500 và UCP600? Vấn đề này nếu có quy định thì quy định ở đâu ạ?2. Ngân hàng thông báo có phải thông báo L/c cho ngân hàng được chỉ định, NH Hoàn trả, NH xác nhận hay không?3. Thông tin về xác nhận thư tín dụng trong L/C ngoài trường 49 còn có thể hiện ở trường nào nữa không?Khi nào thì dùng Without, May add, with để viết vào trường 49 này

  Reply

 2. mroldmanvcb

  November 10, 2013 at 7:11 pm

  Hi,1) Trường 43P thể hiện giao hàng từng phần được phép hay không được phép. Trường này là trường không bắt buộc. Điều 31 (a) UCP 600 chỉ quy định giao hàng từng phần là được phép. Điều này có nghĩa là, giao hàng từng phần là được phép trừ phi LC quy định khác. 2) Ngân hàng thông báo có quyền từ chối thông báo LC hoặc tu chỉnh cho ngân hàng thông báo thứ hai hay ngân hàng được chỉ định và thông báo ngay điều đó cho ngân hàng phát hành hoặc ngân hàng mà từ ngân hàng đó ngân hàng thông báo nhận được LC hoặc tu chỉnh LC. Bạn xem Điều 9 UCP 600.3) Trường 78Kind regards,Mr. Old Man

  Reply

 3. akieri

  November 12, 2013 at 10:11 am

  Em rất cảm ơn câu trả lời của Mr Old Man!Tuy nhiên em vẫn có một vài chỗ chưa hiểu rõ lắm mong anh giải thích thêm cho em:Theo như em được biết thì trương 49 comfirmation instructions là một trường bắt buộc (Madator) tức là khi lập L/C bắt buộc ngân hàng phát hàng phải chỉ rõ là có sự tham gia của ngân hàng xác nhận hay không tức là phải ghi là : WITH/WITHOUT/MAY ADD. Ở đây em chưa hiểu là khi nào thì dùng WITHOUT/WITH và MAY ADD ? có sự khác biệt gì trong cách các từ này ở đây không và việc phản ánh tại trường 78 sẽ được thể hiện như thế nào khi dùng WITH/MAY ADD.Trên thực tế thì có phải cứ nhìn nội dung của trường 49 ghi là WITHOUT thì hiểu là không có ngân hàng xác nhận không ạ? vì có một chị bạn nói với em rằng khi L/C được gửi thẳng đến NHXN và L/C được gửi đến NHTB sau đó mới đến NHXN là có sự ghi chú khác biệt trên hai trường này. Thực sự em tìm hiểu nhiều nhưng vẫn chưa hiểu rõ vấn đề. Em rất mong anh tư vấn cho em ạ. Cảm ơn anh rất nhiều!

  Reply

 4. mroldmanvcb

  November 12, 2013 at 1:11 pm

  CONFIRM/MAY/WITHOUT là code sử dụng ở trường 49:CONFIRM nghĩa là yêu cầu ngân hàng thông báo/ngân hàng nhận LC xác nhận LCWITHOUT nghĩa là không yêu cầu ngân hàng thông báo/ngân hàng nhận LC xác nhận LCMAY nghĩa là ngân hàng thông báo/ngân hàng nhận LC có thể xác nhận LCTrường hợp sử dụng trường 78 để chỉ thị liên quan đến xác nhận thì nên xác nhận bằng lời đầy đủ, ví dụ, you are requested to confirm the LC.

  Reply

 5. akieri

  November 12, 2013 at 10:11 pm

  MR OLD MAN, CẢM ƠN ANH RẤT NHIỀU!

  Reply

 6. thomas

  October 28, 2017 at 11:54 pm

  Hi Mr old man

  I am working for trading firm i just had some confusion as per LC we need to submit Certificate of originbut no were its mentioned that we need to mention no of box . the issue bank came with discripency saying that no of boxes is not mentioned in Certificate of origin as the detaisl are mentioned on Invoice packing List AWB . is bank correct . Kindly advise

  Reply

  • mroldman

   October 29, 2017 at 7:01 am

   According to ISBP 745 paragraph L4, a certificate of origin is to appear to relate to the invoiced goods, for example, by:
   (a) a goods description that corresponds to that in the L/C or a description shown in general terms not in conflict with the goods description in the L/C; or
   (b) referring to a goods description appearing in another stipulated document or in a document that is attached to, and forming an integral part of, the certificate of origin.
   The certificate of origin in question is complying with (a) above. There is no discrepancy.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Letter Of Credit Scam In The Form Of MT710

  Letter Of Credit Scam In The Form Of MT710 By Huu Duc Nguyen (https://www.tradeserv…